15 Ocak 2010 Cuma

Fiziksel Aşk

Meryem V=50 m/s hızla 200m uzaklıktaki Alper’in evine doğru gidiyordu. Alper ve Meryem İlkokul arkadaşlarıydı. Meryem o zamanlar Alper’e; Alper’in yakın arkadaşı ise Meryem’e âşıktı. Yıllar sonra kader onları bir koordinat sisteminde buluşturmuştu. Meryem y, Alper ise x ekseninde çalışıyordu. Sinüslerle ve kosinüslerle çarpışmaya dayanamayıp kendi problemlerini kurmaya karar vermişlerdi.

Meryem t=5 saatte vardığı Alper’in evine geldiğinde çok heyecanlıydı. Kalbinde pascal pascal basınç vardı. Zile bastı, Alper t=2 saniyede kapıyı açtı ve aralarındaki kinetik sürtünme katsayısı 15 olan bir sarılma yaşandı. Kinetik sürtünme katsayısının on beş olması bu genç taze sevgilinin birbirlerini çok özlediğinin göstergesiydi.

Birazdan salona geçtiler ve Alper Meryem’e, X=200m uzaklıktan V=50m/s hızla buraya t=4 saatte gelmen gerekirken neden t=5 saatte geldin aşkım diye sordu. Meryem, yolda V=20m/s hızla ters yönden gelen bir araçla (araca henüz isim verilmemişti ama ya A, ya B, ya da C,D olacaktı, kaçarı yoktu) aralarında ufak bir problem yaşandığını ama önemli olmadığını söyledi. Alper sorunun ne olduğunu sordu Meryem’e. Meryem, bırakalım da problemi bari biz çözmeyelim aşkım diye karşılık verdi.

Alper ve Meryem, Meryem eve geldiğinden beri evden dışarı çıkmamışlardı. Bütün günlerini evde geçiriyorlardı. Meryem Alper’e kâh V=5m/s hızla tezgâhla 0,2 saniye etkileşimde kalan yumurtalar kırıyor, kâh V=1cmküp demlikte ona çay demliyor, kâh yerleri viledayı parkelere sürte sürte temizlik yapıyor kâh pencereden aşağıdaki bakkala m=1 kg ağırlığındaki sepetini h=20 m yükseklikten aşağıya bırakıyordu.

Meryem en çok sürtünmeyi seviyordu belli ki, ya da doğa gereği öyle olmak zorundaydı.

Meryem ve Alper bir gün salonda oturmuş televizyon izlemez birbirleriyle eski günlerinden konuşurlarken, Meryem koltukta bir ileri bir geri, bir ileri bir geri hareket ediyor, koltukla arasındaki kinetik sürtünme kat sayısını hesaplamaya çalışıyordu. Alper ise ağzı açık ayran budalası gibi, en saf âşık haliyle Betül’ü izliyordu. (Meryem=Betül) Gözleri Betül’ün aşkından başka bir şey görmüyordu belli ki, bu yüzden Meryem’in bu tuhaf hallerini anlamaması normaldi.

Hey hat, aşk fizik kurallarına karşı gelmiş ve Meryem ve Alper ufaktan birbirlerine sokulmaya, dokunmaya ve akabinde dudakları birbirlerinin dudaklarına değmeye başlamıştı. Bu noktadan sonra Alper ve Meryem’in gözlerini kapatması ve bundan sonraki her hareketi el yordamıyla gerçekleştirecek olmaları kaçınılmazdı. Bu da aşkın kanunuydu.

Öpüşme t=3 dk kadar sürdükten sonra dudaklarından başka uzuvları da harekete geçince Meryem’i n altta, Alper’in ise Meryem’in üzerinde olduğu bir pozisyona geçtiler. t=2 dk kadar zaman geçtikten sonra Alper bir şeylerin ters gittiğini nihayet anladı. Meryem bir yandan Alper’le öpüşürken bir yandan homur homur bir şeyler söylüyordu. Alper t sn olmadan çekti dudaklarını Meryem’in dudaklarından. Meryem: V= 25 m/s hızla yatay ve sürtünmeli bir yolda hareket eden Alper, Meryem’e F=10 N’luk (N=Newton) kuvvet uygulamaktadır, aralarındaki kinetik sürtünme katsayısı 25 ise Fnet kaçtır? V çarpııı...

Alper t=2sn’de Meryem’in üzerinden kalktı ve ev kendi evi olmasına rağmen V= ışık hızıyla Meryem’i orda öylece, sırt üstü bırakıp gitti.

Meryem ise hala problemi çözmeye çalışıyordu gözleri kapalı….

6 yorum:

aa dedi ki...

alper, ters yönden gelen araca takılmış anlaşılan. vurup kaçmış olabilir mi diye arabaya bakmaya gitmiş.

ama iyi olmuş, hayra yormak lâzım. 'hız' iyi güzel de, 'ivme' yoktu bu ilişkide sanki.

hayli dinamik bir öyküydü. tebrik.

Adsız dedi ki...

ah nasıl atlamışım, özür diliyorum:) teşekkür ediyorum.

transkripsion dedi ki...

çok problemli...

Adsız dedi ki...

Bilimsel hatalar var. Saatiin kısaltması "s" değil "h"dir. "m/s" yazdığında okunan şey "metre/saniye" şeklinde olur. "sn" diye bir kısaltma yoktur. Ayrıca "m" ağırlık değil kütledir. "m.g" ağırlıktır. Harici olarak da "t=5 saatte" ifadesi de yanlıştır. Allah'tan Fen okumadın diyorum :)

Adsız dedi ki...

allahtan tabi.

blumare dedi ki...

ellerine sağlık betüş =)