12 Ağustos 2009 Çarşamba

Olması Gerekenler

Bu en yürekten haykırışım!..

İçinizde sonralara bırakılmış hiçbir şey bırakmayın! Yollara düşün! İnsanlara onları sevdiğinizi söyleyin! Aileniz veya arkadaşını, sevgiliniz… Gidin ve boyunlarına atılın! Sevgilerinizi yarınlara ertelemeyin.

Yardım edin insanlara. Kucak dolusu iyiliklerle gidin kapılarına. Yıldızlardan hayat dileyin. Bir kerecik olsun bir başkası olun! Başkasını düşünün. Bencilliğinizden sıyrılıp en fazla sencil olan insanların arasına katılın! Gülümseyin ölürken bile. Ya da öldüğünüzü hissederken acılarınıza gıcıklık olsun diye gökyüzüne gülücükler fırlatın. Hayatı sevmek zorunda değilsiniz belki ama sevmemek için üreteceğiniz her nedeni size hayattan başka bir şeyin vermeyeceğini unutmayın! Sırf bu yüzden, sizler için mecburiyetten bile olsa hayata sarılın ki nefret edecek lanet dünyalarınız büyüsün…

Kendinizden başka kimseye zarar vermeyin! Bırakın dökülsün incileriniz. Neyiniz varsa yerin dibine göçsün. Ama kimseyi ne üzün kendiniz için ne de onarımı imkansız yaralar açın. Fikirlerinizi koyun ortaya. Düşündüklerinizi tozlu sandıklara kilitlemeyin. “Ben” dediğiniz ne varsa haykırın dünyaya! Ama bugünlük bile olsa ne olur kimseyi üzmeyin.

Düşkünlüğünden mazlum biri bunları söyleyen. Bildiğinin aksine kafası çalıştığı için ne kadar pişmanlığı varsa kusar onları kimi zaman. Kimsesiz hisseder ama aslında dünyanın en kalabalığıdır. Sevgisiz kaldığını düşündüğünde aslında herkes onu eskisinden kat kat daha fazla sevmektedir. Aşktan nasip alamadığını söylediğinde yüzüne gülen birileri mutlaka vardır. Fakat o yine de üzgündür, mazlumdur, eziktir… O aslında beceriksizdir. Güzelliklerini şekillendiremeyen bir zavallıdır.

Size son tavsiyem onun gibi olmayın. Yoksa adınız Ferit olur, bir daha da kurtulamazsınız!..

1 yorum:

malumafatrus dedi ki...

beceriksiz biri için fazla güzel yazı olmuş bence. yapılması gerekenlere kendine haksızlık etmemeyi de eklemelisin bence.