11 Temmuz 2009 Cumartesi

Sıradan veya Sıradışı

beş: otostop

Tam da otostop çekecek arabayı bulmuş dedi içinden. O silik adamdan bir jipe otostop çekmesini de bekleyemezdi gerçi. Sonra dedi ki: Mutluluğa adamamış mıydık bugünü? Vosvosun iki kişiyi taşıyabileceğine neredeyse emindi üstelik. Aynı anda frene bastı, direksiyonu sağa kırdı, durdu ve dörtlüleri yaktı. Silik surat, öylece bakıyor adım atmakta tereddüt ediyordu.

-Bir tekerlekli sandalyeye ihtiyacın var mı?

-Hayır?

-Öyleyse yürüyerek gelebilirsin sanırım!

Tanrımm! Mutlu edeceğim otuzuncu insanı seçerken pek de seçici olmadığım bi gerçek. Ama yarattığın bu alıkları neden benim başıma salıyorsun? dedi Yeşim bu sefer yüksek sesle ama kendi kendine. Yine de kendine verdiği sözün gereği sinirini sindirdi. Tanrıdan da ses seda yoktu. Gidip bir an önce bira içmeliydi.

-Nereye gidiyorsunuz?

-Bununla fazla uzağa gidemeyiz sanırım. Ne dersin?

-Peki. Atakum'a gitmeliyim. Sizin için yeterince yakın mı?

-Evet dersem yine bön bön bakmayacaksın değil mi?

Adam bu sorunun üstüne cevap olarak beklemeden arabaya bindi. Son on dakika içinde bu arabada gitmek isteyip de kalmak zorunda olan, sonrasında kalmak isteyip de gitmek mecburiyetine boyun eğecek ikinci kişiydi Ferit. Bunu önce Vosvos fark etti. Her zamankinden yavaş ama sinirleri bozmamaya dikkat ederek yaptı işini. Sonra Ferit kırmızı ışıkları daha bir sever olmuştu. Sırf kızın mimiklerini daha fazla izleyebilme fırsatı verdiği için geciktiği her dakikaya lanet etmekten vazgeçti. 15 dakika sonra bu arabadan inecekti. Görebildiği kadarı yanına kar kalmalıydı öyle ki.

-Hala bu arabaya otostop çektiğine pişman olmadın mı?

-Belediye otobüsüne bindiğime daha çok pişman olmuştum.

Eski bir dost gibi gülüştüler. Böyle olur bazen, insanın içinde hayatına girecek herkesten birkaç cümle var gibidir. Sesi anımsadığın anda bir gülücük oturur yüzüne insanın. Ve bir saniye ömrü vardır o gülücüğün. Silinir gider hafızadan, bir sonraki cümlede.

-Ben böyle ineyim.

-Peki. Hoşçakal.

-Çok sağol. Güle güle..

Ve tüm çekingenlikler en sıradan cümlelere tıkıştırılıp, içi boşaltılır anlamların.

Hiç yorum yok: