15 Temmuz 2009 Çarşamba

Sıradan veya Sıradışı

Dokuz: Mektup

Açılan kapıdan arabaya hücum eden bok kokusuna bir çözüm bulmalıydı. Torpidoyu açtı, silik suratlı adamın arkasından bakarken el yordamıyla oto parfümünü aramaya koyuldu. Israrla avuç içini yoklayıp duran kağıda bakmaya karar verdi.

“Şimdi hangi solucan hangi hücreni sindiriyordur kim bilir... Kısa ve öz deyimine muhalefet, uzun ve anlamsız cümlelerini öldüğün akşam bir şişeye doldurup denize atmıştım. Vicdan azabım diğer duygulara göre daha yoğun olduğundan turgor basıncına maruz kalıp şiştikçe şişmişti, büzüştükçe büzüşürken ellerin... Haklıyı, haksızı bırakalım anne. Söyle, sahi cennet var mı orada? Yoksa onca sene boşuna mı 'günah' adı altındaki tüm toplumsal yasaklara boyun eğdin? O zaman senelerce çok muhterem toplumumuz küstürdü bizi birbirimize öyle mi? Toprak zehri alır derlerdi. Kırgınlığını enjekte et öyleyse ona. Sen çiçek açtığında aldırmaz mıyım sanıyorsun?..”

Annesine yazdığı yüzlerce mektuptan biriydi. Torpidoyu kapattı. Asıl amacı olan parfümü olduğu yerde bıraktı, tıkanan burnu sayesinde buna gerek kalmamıştı öyle ki. Mutluluğa okkalı bir küfür sallayıp arabayı sağa çekti. Yeşim büfeye girer girmez büfeci selpaklara yöneldi. Apar topar 3 bira ve müessesenin ikramı kağıt mendili alıp arabaya bindi. Şişmiş suratına maruz kalan büfeci cinsel tercihini değiştirmiş olabilir miydi? Kaldırımdakilerin gözü arabanın içinde ağlayarak kahkahalar atan kıza takılıyordu. Bu bakışları gördükçe daha çok gülesi geliyor, buna paralel olarak gözyaşları da artış gösteriyordu. Bu onu daha da çok güldürüyor elini kolunu kornaya çarpıyordu. Arabalardan fırlayan kafaları gördükçe gülmek ve ağlamak işini bir arada yapabilmenin sınırlarına ulaşıyor, tam bu sırada kendini kontrol altına alabiliyordu. 17 yaşından beri süregelen bir durumdu bu. yaşadığı trajik komik olaylara mekanizmasının geliştirdiği trajik komik bir tepki.

Kendini toparladığında yola çıktı. Fosilleşmiş annesiyle iki tek atmak için geri dönmeye karar verdi. Fosilleri bağırıp çağıramazdı üstelik. Az ilerden dönecekti.

''U dönüşü yasakmış. Çok da penis!''

Hiç yorum yok: